Chef Congolees leger: “Niet samenwerken met de vijand” (CongoForum)

KINSHASA – Generaal Christian Tshiwewe Houdt Congolese militairen en politiemensen voor dat ze in geen geval het land mogen verraden. De generaal sprak bij een parade van militairen en politieagenten. “U heeft er geen enkel belang bij om met de vijand samen te werken”, klonk het.

De generaal riep de militairen en politieagenten op om een melding te maken wanneer iemand probeert ze aan te moedigen om met de vijand mee te doen. Hij wil een betere samenwerking tussen leger en politie, om de bevolking te beschermen. “Wij moeten onze uniformen eer aandoen en onze opdrachten respecteren. We moeten de integriteit van ons grondgebied verdedigen en de bevolking en haar bezittingen beschermen.”

In Lubumbashi (Haut-Katanga) werden al legerofficieren en politiemensen aangehouden. Zij werden naar Kinshasa overgebracht en worden beschuldigd van verraad.

De baas van het Congolese leger verlangt van zijn troepen en van de politie dat ze zich gedisciplineerd gedragen en zich professioneel opstellen. Ze moeten zich niet mengen in conflicten over gronden en mogen zich niet meester maken van andermans huizen of bezittingen.

Op 30 juni 2024 zal, op vraag van president Félix Tshisekedi, een militair défilé worden georganiseerd ter ondersteuning van de soldaten die aan het front tegen de vijand vechten.

© CongoForum, 17.04.24 (db)

Beeld – bron: J. Fuanani/Radio Okapi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.